Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kaktusak

26. 2. 2009 21:12
Když je zaměstnavatel povinen

vyplácet minimální mzdu, je alespoň motivován pracovní síly svých zaměstnanců lépe využít. I ten nejhloupější Mongol zvládne daleko produktivnější činnosti, než je lepení štítků. To může dělat kdejaký automat. Minimální mzda tedy vede k modernizaci, k vyšší efektivnosti a tedy i konkurenceschopnosti. 

0 0
možnosti

andy2000

27. 2. 2009 11:07
Re: Když je zaměstnavatel povinen

No a nebo je motivován koupit automat a mongola vyhodit. Minimální mzda tedy vede k nahrazování málo produktivní práce kapitálem, což snižuje cenu málo produktivní práce ještě víc...

0 0
možnosti

Radek0075

26. 2. 2009 14:48
Dotaz na autora.

Jak jste dospěl, nejspíš po mnoha letech studií, že by zahraniční zaměstnanec musel mít nižší produktivitu práce než domácí? Když Mongolovi ráno ukážu, že chci aby dával dohromady krabičky, případně lepil etikety na šampony, nevidím žádný objektivní důvod proč by měl být hoeší než našinec. Za další. Jak souvisí produktivita práce se mzdou? Chcete snad tvrdit že prostituka z bordelu má daleko vyšší produktivitu práce než chirurg? Minimální mzda být pochopitelně nemusí. Jenže ti co o ní usilujou zároveň chtějí prosadit aby v případě odmítnutí takto "ohodnocené" práce dotyčný neměl nárok na podporu. Přitom kdo dokáže objektivně zhodnotit, jestli si zaměstnanec zaslouží 20.000, nebo jen 2.000?

0 0
možnosti

andy2000

26. 2. 2009 15:27
Re: Dotaz na autora.

Ne nutně - ale velmi často, speciálně u nekvalifikovaných profesí, ano. V případě neexistence minimální mzdy by totiž v opačném případě člověk očekával, že místní budou mít nižší mzdu než zahraniční dělníci - a to je nepravděpodobné, protože už jen jazyková bariéra způsobuje, že ten čech je výrazně flexibilnější.

Příklad s prostitutkou je nesmysl, jedna prostitutka není zaměstnanec, druhak nemocnice bohužel není zisková organizace. Takže ani v jednom případě nemá mezní produktivita smysl.

Objektivně to nezhodnotí nikdo. Ono zaměstnavateli je obecně jedno, jestli si to zaslouží nebo ne - jde mu o to, jestli mu přinese víc než mu zaplatí nebo míň. 

A mezní produktivita práce se mzdou souvisí velmi...ostatně to je v tom textu popsané :)

0 0
možnosti

ja_david

26. 2. 2009 13:19
A co Britanie?

Jak ti do tvych uvah zapada fakt, ze v UK plati minimalni mzda uz nejaky ten patek a k popisovanym jevum nedoslo?

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2292x
Je obtížné najít hloupější a nebezpečnější způsob rozhodování než dát tato rozhodnutí do rukou lidem, kteří nic neplatí za to, že se zmýlí.
-- Thomas Sowell