Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kulihrach

20. 5. 2009 15:29
zeměstanci automobilek nejsou ti bohatí

Zaměstanci automobilek nejsou rozhodně Ti bohatí, co na tom vydělají spolu s navazujícími odvětvími je jich velká síla z hlediska počtu zaměstnanců. Kovoprůmysl v ČR myslím největší co do počtu zaměstnanců, takže z hlediska politického jasná volba, komu případně pomoci, ostatní mají holt smůlu.

0 0
možnosti

andy2000

20. 5. 2009 16:59
Re: zeměstanci automobilek nejsou ti bohatí

Tak v porovnáním s ostatními odvětvími bohatí jsou - průměrné platy na dělnických pozicích jsou v těchto automobilkách typicky vykazovány na úrovni průměrného platu v ČR.

Z politického hlediska to jasná volba není - pokud by ČSSD třeba hodlala dodržovat své představy o sociální spravedlnosti. Brát všem ostatním a dávat to do odvětví, které patřilo v minulých letech k těm úspěšnější opravdu se sociálním cítěním nemá co dělat.

0 0
možnosti

kulihrach

20. 5. 2009 21:51
Re: zeměstanci automobilek nejsou ti bohatí

Voliči ČSSD nejsou právě Ti nejchudší, řekl bych, že to jsou právě ty středně přijmové skupiny Kováků, kterým šrotovné pomůže, ale to jsou politické dohady s ekonomikou máte pravdu.

Není to náhodou s tím šrotovným tak, že je schválené a teprve se čeká, zda to bude vhodné nasadit? Je také docela možné, že žádné šrotovné nebude, mezitím se situace dá jakž takž dokupy a šrotovné se nepoužije.

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2292x
Je obtížné najít hloupější a nebezpečnější způsob rozhodování než dát tato rozhodnutí do rukou lidem, kteří nic neplatí za to, že se zmýlí.
-- Thomas Sowell