Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

petacx

25. 2. 2010 22:25
Soukromé peníze

Soukromé peníze

to je cesta

http://www.mzda.blogspot.com/2009/11/soukrome-penize.html

nebo napada nekoho neco lepsiho cim zabranit zadluzovani ?

0 0
možnosti
M

maxas

30. 11. 2009 23:45
Nějak jste se zastavil,

tak říkajíc na půl cestě. Chtělo by to dovést k nějaké pointě nebo náznaku řešení, pokud něco takového vůbec existuje.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

1. 12. 2009 16:24
Re: Nějak jste se zastavil,

Jenomže řešení neexistuje- většina lidí co na to má už dávno dostala co potřebuje a skoupila i to co jen chce. Víc prostě nepotřebují.

Jediný způsob jak růst znova roztočit by byl jim ty věci zničit.

A ti co nemají to co potřebují a nemají to co chtějí obvykle nemají na to aby zaplatili byť jenom výrobní výdaje.

Jediné dlouhodobé řešení by byla expanze lidstva. Jenomže ono už není kam. A NASA nestíhá...

0 0
možnosti
I

IJNovak

28. 11. 2009 22:54
Řešení krize=odstranit gaunery od moci, odpovědnost odborník

Interdisciplinární řešení všech vlivů a dodržení navrženého řešení! S.N.Chruščov přivezl v 1962 holicí strojek a dal ho do podniku vyrábět s podmínkou: "Nic nesmíte inženýři změnit"! V USA končí demokracie před bránou úřadu, firmy!

Co předvádíme v ČR s veřejnými financemi je totální a dokonaný podvod! Tady je začátek krize, pokud odstraníme příčiny krize, lze očekávat i její překonání! Tisíc zlodějů Janoušků nakradené peníze neinvestuje, ale vyvezou je do CH banky! Tady je prohlubující krize státními a veřejnými činiteli přímo způsobena!

Známe příčiny a jejich odstraněním lze dopady krizí zmírnit! Postavit 10 000 rybníků, 6 bloků JE na 3 lokalitách s P=55TWh, vodní koridor D-O-L (Dunaj Odra Labe), vysokorychlostní žel.koridory, od globalizace k lokalizaci, malé pivovary a nepromarnit přepr.náklady, spolkové radosti posílit, popdora národních značek...!  Základní předpoklad:  potrestat podvodníky=české politiky.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

28. 11. 2009 19:53
Primární problém

Všech krizí je finanční systém částečných rezerv a s ním spojený úrok. Je to do ekonomiky zabudovaný systém tvorby nekončícího zadlužení a vámi popsaný efekt na HDP je jedním ze symptomů, kdy zmizí časový odstup mezi tvorbou nových úvěrů a splácením starých (kritická hranice, kdy dojde ke zlomení důvěry ve schopnost splácet staré dluhy). Koupěschopnost se zastavením tvorby nových úvěrů snižuje. Důležité je podotknout, že neochota poskytovat nové úvěry bankami či neochota samotných spotřebitelů se zadlužovat nikterak nesnižuje tempo splácení starých závazků. Pokud bude existovat finanční systém, ve které NEBUDE možné půjčovat neexistující, budou odstraněny i příčiny krizí.

0 0
možnosti
I

IJNovak

28. 11. 2009 22:21
Re: Primární problém

Základní příčinou krize je tolerance zločinného jednání, účast politiků na zločinném spolčení, korupce politiků finančníky a ztráta kontroly a důsledné nepotrestání podvodů (půjčování neexistujících zdrojů-virtuální peníze, virtuální futures obchody,...!) a jiné zvěrstva až po NWO a snahy NEOCENS o III.WW! 

Účast ministra MZV ČR na tajném jednání Bilderberg Group svědčí o podivných konspirací a scénáři, (povede k Hladomoru=Biopaliva), ekonomické nouzi a vyvolání velkého kofliktu viz: globalresearch.ca a jiné zdroje!

Ddnes je roční výročí atentátů v Bombaji, za chvíli bude výročí Islamabádu! Zde je odhalena konspirace! Kdo má zatím voj.převahu zejména v logistice? ? Co s tím arcikrál kapitalismu D.Rockfeller udělá, pokud nespustí III.WW a USD nebude sv. rezervní měnou??? Tak se nakonec Valdštejnovo slova potvrdí v praxi: velká válka=velký zisk pro elitu, export demokracie,licencí, patentů,...! 

Na konec přichází  imploze kapitalismu a spol.systém likviduje miliardy lidí! Cíl splněn!

0 0
možnosti
PH

petrph

28. 11. 2009 12:41
jednodušší vysvětlení

Je to, že hospodářská krize není krize ve smyslu katastrofy, ale jako označení jedné z fází ekonomického cyklu, se kterou se počítá. Ergo, pokud by se pořád produkovalo stejné množství zboží (přesně a jen tolik kolik se prodá a spotřebuje), neexistovala by ani etapa hospodářské konjuktury, kdy se vyrábí a nějaký čas i prodává stále více a více produktů, až k přehřátím trhu, (a působení mnoha a mnoha dalšíchi faktorů, to nepopírám), což se přelije do fází stagnace, krize, která se po nějaké době začíná zotavovat .

Je to jako bychom se divili, že po teplém jaru příjde horké léto, pak začne foukat do strnišť, a příjde tuhá zima. Že existují i delší etapy změn podnebí, které se nepravidelně mění, se nám pokoušejí zamlčet příznivci globáního oteplování, kteří nám tvrdí, že za naměřetelnou odchylku teplot v řádu desetin stupně během posledního století můžeme jistojistě  my sami...

0 0
možnosti
VH

Totedyne

28. 11. 2009 12:10
ještě bych doplnil

"...objem zahraničního obchodu (tzn. například E) klesl po zavedení cel v USA a ostatních zemích řádově asi o dvě třetiny."

USA je velká země, před 80 lety zahraniční obchod pro hospodářství neznamenal nějakou rozhodující položku. Zavedením cel se nezměnila ani tak moc E, ale I (import). E (export) se snížil z důvodu silného dolaru a nastartování celosvětové krize mimo USA.

0 0
možnosti
A

andy2000

28. 11. 2009 16:03
Re: ještě bych doplnil

To ale nebyla ta pointa. Pointa byla v tom, že jistý ekonom vyvozoval z toho, že se nezměnilo NX to, že zahraniční obchod neměl na krizi vliv. Což nemusela být vůbec pravda.

Jak velkou položku ZNAMENAL zahraniční obchod v USA? Nedaří se mi ta čísla nalézt, ale mohlo to být třeba 10% HDP?  Po zavedení cel se typicky mění jak E tak I - exporty se platí za importy, a když nemůžete importovat, ztrácí se důvod exportovat.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

28. 11. 2009 12:03
blábol bez logiky

Článek je blábolem, který postrádá jakoukoliv logiku. V argumentech se míchají jablka s hruškama a zároveň se švestkama. Zahraniční obchod se spotřebou obyvatel a spotřeba obyvatel s investicemi podnikatelů. A nakonec bez jakékoliv logiky autor to uvádí jako důkaz svého ideologického tvrzení.

Příčinou krize nebyl kolaps v zahraničním obchodě, ani žádný pád mostu mezi dvěmi městy, ale pokles koupěschopnosti a schopnosti splácet hypoteky. Vychýlení rovnovážného poměru mezi investicemi do spotřeby a investicemi za účelem zisku. Pravicovými daňovými změnami se zvýšily investice za účelem zisku, postavily se nové výrobní kapacity, nové domy, ale spotřebitelům se adekvátně nezvýšily příjmy, aby ty domy mohly splácet a aby mohli kupovat více zboží.

0 0
možnosti
PN

Strasak

17. 1. 2010 21:16
Re: blábol bez logiky

Logika chybí spíš ve vašem příspěvku.

0 0
možnosti
P

Pavel_D

28. 11. 2009 10:42
Transfér

je příčinou krize dle uvedeného příkladu obou měst. Tedy jeho přerušení. Kdyby obě města produkovala všechny základní potřeby pro sebe bez nutnosti si je navzájem dovážet, povodeň by je příliš neohrozila, leda na nějakém luxusu.

Když si spočítáte, kolik dnes stojí ta neustálá přeprava zboží sem a tam (toaleťák ze Švédska atd.) tak není divu, že peníze někde mizí - ano, v nenasytné hubě dopravců. Doprava zboží od výrobce ke spotřebiteli tvoří část jeho ceny a je nezbytná, ale nesmí se to přehánět. Tzn. centralizace výroby od určitého stupně přestává být efektivní, a je snadno zranitelná. (Viz jedna mamutí atomová elektrárna pro celý stát oproti síti menších elektráren - ve Francii)

0 0
možnosti
N

nnevimm

28. 11. 2009 12:26
Re: Transfér

Pokud je výroba určitého zboží v některé zemi levnější i přez náklady na dopravu, tak nevidím důvod, proč bychom je neměli dovážet. A že se toaletní papír dováží ze Švédska je jasným důkazem, že i přez náklady na dopravu se zkrátka vyrábět papír ve Švédsku vyplatí, jinak bychom se jistě dočkali místních výrobců, kteří protože by vyráběli ve stejné kvalitě za nižší cenu by Švédské dodavatele z trhu vytlačili. Prosazovat soběstačnost i přez skutečnost, že dovážet zboží vyjde v konečném důsledku levněji poškozuje jak domácí spotřebitele, kteří přeplácí jeden druh zboží, což poškozuje domácí dodavatele zboží jiného, tak zahraniční dodavatele, kteří z nedostatečné poptávky zkrachují a poškodí spotřebitele. Centralizovat výrobu je nesmysl.To se dělo ve středověku, dokonce na úrovni měst, jelikož 

0 0
možnosti
E

editi

28. 11. 2009 8:07
Smysluplný příspěvek,

ale to by fungovalo za socialsmu, kdyby nebylo takových žroutů, ke kterým jsme exportovali skoro zadarmíko. Přesto přebytek na důchodovém byl v tehdejší době 70 miliard. Dnes máme houno a dluhy, které se horko těžko budou splácet a na důchodovém kontě druhý houno.;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2292x
Je obtížné najít hloupější a nebezpečnější způsob rozhodování než dát tato rozhodnutí do rukou lidem, kteří nic neplatí za to, že se zmýlí.
-- Thomas Sowell