Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

2. 12. 2010 8:39
tady bohužel narážíme na rozdíly pojmů

jako zařídí,zajistí,proplatí,ahradí,kompenzuje..

Asi může být fajn,když při delším zpoždění zajistí dopravce cestujícím třeba ten hotel-tj.opravdu zajistí pokoje,zaplatí,naveze je až ke vchodu ráno zase  čeká autobus před vchodem a jede se dál A je rozdíl, když přijede někdy před půlnocí na místo určení, nezařídí nic,ať si to cestující v neznámém městě seženou sami,a když si to zařídí obvykle těžko,hotely daleko,jsou plné,cestující ani nemusí mít z sebe tolik peněz, atd..),hlavně další bus odjíždí brzo ráno,kdo se sem z hotelu nedostane, má smůlu-takže navíc ještě účet za taxík.A ta náhrada spočívá v tom že někdy po návratu mu předložené účtenky(ale v omezené výši) proplatí.

Podobně to může být i s občerstvením,když zařídit tak zařídit a ne rozdat poukázky na které se v noci nedá nic koupit protože je všude zavřeno.A nebo dokonce po návratu podle potvrzení o zpoždění proplatit pár kaček.

Takže když kvalitu tak skutečně kvalitu a ne evidovanou kolonku v odpisu nákladů "náhrada zpoždění"

0 0
možnosti

Glock Mark XI

2. 12. 2010 8:38
Brusel chce ochraňovat,

... přitom dělá z lidí nesvéprávné blbce. Oni tomu říkají "zlepšování informovanosti", já tomu říkám "omezování počtu výběrových kritérií". Svět se nestane méně komplikovaným a chaotickým, protože nám bruselští úředníci "pomohou" s rozhodováním, to je jen iluze. Tím, že zavedu v jisté oblasti regulaci, tak se soutěž přesune jinam, do jiné maličkosti. Dnes je to o proplácení náhrad, fajn, příště budou doprovci soupeřit o to, kdo z nich má nebo nemá v autobusu bazén (nebo jinou podobnou ptákovinu). A vypukne nová potřeba tuto odlišnost svázat pravidlem ... a zase budou mít ouřadové co dělat. Celé je to takové donkichotské Rv Čím více se reguluje, tím více se trh diferencuje a znesnadňuje rozhodování.

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2292x
Je obtížné najít hloupější a nebezpečnější způsob rozhodování než dát tato rozhodnutí do rukou lidem, kteří nic neplatí za to, že se zmýlí.
-- Thomas Sowell