Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ANONYMOUS

A n o n y m o u s

11. 11. 2011 18:58
Nechápu,

proč nekuřáci vehementně lezou do kuřáckých hospod a navíc tam chtějí něco zakazovat. Mě by naopak nikdy nenapadlo, vynucovat si možnost kouřit v nekuřáckém podniku. Respektuju volbu majitele a svobodně se rozhoduju zdali mi dané místo vyhovuje či ne. Je to jedoduchý.

4 0
možnosti
L

lomihnát.

11. 11. 2011 9:20
Je těžké si to přiznat a trvá to nějakou dobu,

dokonce jsou tací, kteří to nepochopí nikdy.

Ale kouření prostě je pro okolí obtěžující. Takové činnosti tu už ovšem byly dříve. Proto se postupně vymezila místa pro vyměšování, proto je dnes nevhodné flusat na zem dokonce i na ulici, rýpat se nehtem v nose nebo hlasitě říhat, a samozřejmě obtěžovat okolí svými plyny. Dnes už i tělesný pach zaznamenatelné intenzity je někomu na obtíž.

Kuřáci, vedete marný boj. Představte si, že obhajujete právo v restauraci svobodně hlasitě prdět. Proč by se nemohlo? Stát přece dovoluje prodávat zelí, cibuli, fazole nebo hrách a bere z toho obchodu daně, ne?

;-)

1 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

11. 11. 2011 10:25
Re: Je těžké si to přiznat a trvá to nějakou dobu,

ano, stejne tak bych se zastaval prava hospodskeho nechat svoje hosty ve sve hospode hlasite prdet ... to, ze neco povazujete za "nevhodne" vy jeste neznamena, ze to musi nutne povazovat za nevhodne i vsichni ostatni. pokud bude mit provozovatel v hospdoe dostatek solventnich prdicich zakazniku, proc by jim nemohl to prdeni povolit a proc by jim v takove domluve mel branit nejaky ten "moudry strycek stat", pripadne kdokoliv jiny ?

1 0
možnosti
MB

802

10. 11. 2011 21:36
Nechápu proč tak při zdi kálet

Je potřeba to vzít z gruntu, každá maminka s kočárkem má přeci svaté ústavní právo vejít do jakékoliv restarace nebo hospody 4. kategorie se svým mimimkem, pokud má hlad nebo dostane žížeň. Nemůžeme přece ohrožovat ty kojence nějakým kouřem nabo dokonce nějakými výpary etanolu v ovzduší, a to nemluvím o tom jaké hrozné následky na duši může zanechat setkání kojence s opilcem.

Je potřeba zkrátka ze všech restarací udělat to co jsme viděli svého času ve filmu Limonádový Joe, kulturní zařízení  kde nikdo nekouří, nechlastá alkohol, nehlučí a kde se jen potichu popíjí kolalokova limonáda a konzumují výhradně biopotraviny, potom teprve tady bude ten krásný demogratický ráj na zemi pro nás pár zelenobolševických EU extremistů. ;-€

2 0
možnosti
JV

Jan Veselý

10. 11. 2011 22:09
Re: Nechápu proč tak při zdi kálet

Zbytečně se snažíte nastolit jen dva krajní militantní pohledy a stavět naprostou zvůlit hulit všude s naprostou sterilní čistotou. Naprostou neregulovanou anarchii dělat si co chcete s naprostým a dokonalým zákazem. A marně doufáte, že prosťáčci také uvidí jen tyto vaše dvě krajní varianty a pochopitelně zvolí anarchii, místo totálního zákazu.

Takový černobílý ale život není. Legální drogy jako alkohol a kouření jsou dlouho omezovány jak v čase, tak v místě. Jejich omezení se jednoduše 101 hlasy ve sněmovně zvýší a nebo sníží. A rozhodneme si to my sami. Australané, Japonci, Američané ani EU nás do toho proti naší vůli nedostane.

Co si odhlasujeme, to budeme mít. Pokud to uděláme dobře, budema machrovat, jak se "nám" to povedlo. Pokud to zprasíme, budeme nadávat na monarchii, Rusko, Brusel. Takhle zbaběle se chováme více jak 100 let. :-)

0 0
možnosti
KV

Pazdrát

10. 11. 2011 9:14
Souhlasím s vaším článkem,

velmi srozumitelně napsáno. U některých příspěvku by se mohlo dodat - kdo nechce pochopit, ten prostě nepochopí.

Já byl kdysi kuřák a nedokázal jsem si představit nic slastnějšího, než si v MÉ hospůdce zapálit tu mojí cigaretku k tomu mému pivečku . . . nedokázal jsem si představit nic slastnějšího, než si v práci k raní kávičce zapálit tu moji cigaretku . . . Nedokázal jsem si představit, že bych to mohl dokázat, ale před 7 lety jsem na doporučení mého lékaře kouřit přestal. Říká se, že "bývalí" kuřáci jsou ti nejhorší, přesto patřím k těm, kteří chápou, že v Česku prostě to cigárko do hospůdky k tomu pivku patří. Bude-li mi v "mé" hospůdce ta smogová deka vadit nevydržitelně, půjdu jinam, či se přizpůsobím. Zakáže-li se v hospodách kouřit, přejmenujou se na "kuřárny" a jede se dál. Jako s klasickými žárovkami. Postavím si SVOJI hospodu a "stát" mi bude určovat, co tam mohou či nemohou mít MOJI hosté v hubě? Radši v zahulené putyce, než v čisté restauraci, kde kvičí z rádia M.David!

3 0
možnosti
SM

Stephane Margelle

10. 11. 2011 7:52
To je opet vyplod pseudo ochrance demokracie!!!!!!!!!!!!!!!!

Proc zakazat pestovani a prodej marihuany??? Protoze se to nekolika lidem nelibi??? Proc zakazat podavani chlastu nezletilim??? Protoze nekdo usoudil, ze je to tak spravne a tak to ma byt??? Par dutych hlav ma pocit, ze kdyz je demokracie, tak bude vladnout anarchie a bezpravi. Jsou na svete veci, ktere maji pro spolecnost negativni důsledky a mezi ne patri konzumace drog, alkoholu, tabaku atd. Zatim co alkohol v malych davkach neskodi a naopak pravdepodobne prospiva (vino, pivo...) drogy a tabak nemaji zadny pozitivni ucinek, jsou navykove a zavazne poskozuji zdravi. Proto u alkoholu se omezeni prosazuje jen castecne (u mladistvich, v praci atd.)Dale je zde dopad na spolecnost...nakladna lecba kuraků, mensi pracovni vykonost atd.a proto se stat snazi v techto zasadnich vecech delat aspon nejake regulacni opatreni. Argument, ze to omezuje provozovani zivnosti v restauracich je na stejne urovni jako ze mi stat brani v provozovani coffe shopu s prodejem travy.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

10. 11. 2011 8:09
Re: To je opet vyplod pseudo ochrance demokracie!!!!!!!!!!!!!!!!

až bude kouření (a prodej cigaret) postaveno mimo zákon, tak kromě "bojovníků za opětovnou legalizaci kouření" (jako je to u "trávy") nikdo ani necekne.  Zatím je to vrcholné pokrytectví.:-/

0 0
možnosti
KS

24862

9. 11. 2011 22:06
kurarna

Kdyz prijdu do restaurace,tak nechci dychat zplodiny cizi neresti. Az se neco bude jmenovat kurarna,tak tam jako nekurak nepolezu,ale kdyz se neco jmenuje restaurace a je to verejny prostor,tak nevim proc mi ma nekdo nicit zdravi a neni to tedy vec majitele.

0 0
možnosti
DR

Reeve

9. 11. 2011 23:23
Re: kurarna

Na základě jaké sofistikované úvahy soudíte, že pojem "restaurace" nutně musí znamenat nekuřácký prostor? Na historické tradice určitě ne, neboť v minulosti byly všechny restaurace kuřácké.

A problém s "veřejným prostorem", myslím, autor vysvětlil dostatečně srozumitelně. Pokud oním "veřejným prostorem" míníte prostor, kam má přístup veřejnost, pak jím je i ona "kuřárna".

1 0
možnosti
KV

_-1-_

9. 11. 2011 16:43
Jééééžiš, to bylo dlouhý ..... tolik času nemám, abych to

dočetl až do konce

.

Jako nekuřák prohlašuji, že s tou první, přečtenou polovinou blogu ..... souhlasím.

0 0
možnosti
L

liason

9. 11. 2011 16:33
Stejně to dopadne tak, jak si EU pískne

a podobné elaboráty na tom nic nezmění, už to pochopte, pomalu ale jistě se stáváme v tomto ohledu černou ovcí (pro závislé: bílou vránou) Evropy. Jediné, co nás ještě drží dál od totálního zákazu je, že spousta poslanců samo hulí jako sádroví ježci a mají hluboko do kapsy a peníze od tabákové a hospodské lobby se jim hodí. ;-)

0 0
možnosti
L

lomihnát.

9. 11. 2011 16:20
Jediný důvod je, že to smrdí.

A někdy tak, že velmi.

Takže já bych kouření nezakazoval. Jen bych navrhnul uložit restauracím buď mít alespoň polovinu podlahové plochy nekuřáckou, stavebně oddělenou od kuřáků a záchodků,

nebo mít fungující vzduchotechniku, která kouř bez čepic, paruk a menších psů odtáhne bezhlučně nahoru, zatímco čistý vzduch připroudí odspodu nebo zboku.

Co si budem povídat, za takových podmínek i to cigáro líp chutná.

1 0
možnosti
RK

rubiq

9. 11. 2011 16:24
Re: Jediný důvod je, že to smrdí.

R^

0 0
možnosti
P

pěnice

9. 11. 2011 16:18
Jestli je taková poptávka

po nekuřácké hospodě, nic nebrání mudralům,aby své peníze do takového podnikání vložili a bohatli. Jen nechápu tu nehoráznou drzost diktovat podnikateli, kterému restaurace patří, živí ho, aby risknul to, že po zákazu kouření bude restaurace poloprázdná. Protože většina těch zarputilých nekuřáků, co tady tak brojí, většinou do ní zajde v létě a o vánocích. Myšleno ironicky, samozřejmě. Už teď si restauratéři naříkají na pokles návštěvnosti v důsledku krize. Dá mu pak někdo peníze, aby přežil.?  Riskujte SVOJE , ne cizí.

2 0
možnosti
JV

tridva1

9. 11. 2011 16:20
Re: Jestli je taková poptávka

R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2292x
Je obtížné najít hloupější a nebezpečnější způsob rozhodování než dát tato rozhodnutí do rukou lidem, kteří nic neplatí za to, že se zmýlí.
-- Thomas Sowell