Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DN

D20a88v39i46d 87N46o79v45á97k

3. 12. 2012 17:03

Především je celý systém vůči nezaměstnaným velmi nepřátelský, přitom zacházení s pracujícími je v téhle zemi dost na pováženou. V USA například nezaměstnané nikdo neobtěžuje posíláním na nějaké firmy, kam by nešel pracovat ani ten Ukrajinec, nezaměstnaný prostě dostává určitou dobu podporu na účet, a nikdo ho nikam nenutí běhat. Vždyť si ti lidé výplatu podpory zaplatili v pojištění, jež by se mělo nahlížet stejně, jako každé jiné pojištění!!.Celý systém je prostě tady postaven na tendenci nezaměstnaného co nejvíc ponížit.

1 0
možnosti
VM

....tendence, "co nejvíce ponížit"!V tom máte pravdu. Když si uvědomíme, kdo zprivatizoval, případně i vytuneloval většinu bývalých n.p. a st.podniků, kdo se dostal nebo zůstal u "lizu" na klíčových místech  v úřadech a institucích, kdo si v posledních dvaceti letech zakládal stovky podezřelých a fiktivních firem (s.r.o., a.s., o.p.s., apod.) a řádně neodvádí daně či vyvádí majetek mimo ČR,....není se čemu divit.

Tito  o podporu žádat nemusejí, žijí z nakradených, ulitých a odkloněných peněz, případně z tučného odstupného či statisícových a milionových "zlatých padáků".:-/

1 0
možnosti
FH

F10e84l25i81x 47H50o63r45á29k

3. 12. 2012 11:39

Před volbami v roce 2010 odpovídal kníže Schwarzenberg na otázky čtenářů. Takto odpověděl na můj dotaz:

Dotaz: "Představte si člověka, který celý život poctivě pracuje a do poslední chvíle odvádí státu  n a d s t a n d a r d n í  sociální pojištění a těsně před důchodem (dejme tomu v 60 letech) přijde kvůli krizi o zaměstnání. Je podle vás důstojné (a spravedlivé), aby podpora v nezaměstnanosti pro takového člověka byla vázána na vykonávání obecně prospěšných prací v počtu 20 hodin týdně? Pokud si také myslíte že ne, proč ve svém volebním programu neupřesníte, které skupiny se má toto opatření týkat?"

 

Odpověď pana S: "Nemůžeme dělati rozdíly mezi občany, před zákonem je každý občan rovný."  :-/

2 0
možnosti
AA

Zase jeden co nic nepochopil8-oRv

4 0
možnosti
VM

Nejenže nepochopil, ještě to vědecky rozpitvává.:-)

0 0
možnosti
DK

D12a30v96i97d 57K89r95á22l

3. 12. 2012 9:46

úplně mimo. Nelze požadovat po nezaměstnaných ,aby na vlastní náklady (musí si zaplatit dopravu, oděv, osobní ochranné pomůcky apod) vykonávaly nějakou práci, když zároveň říkáme, že nutit vězně do práce nelze.

Ty nucené práce byly kolikrát placeny pouze odvodem zdravotního pojištění. které činí cca. 1082 korun.

Ústavní soud zejména konstatoval, že lidé, kteří byli na nucených pracích, dostávali to samé, jako ti, kteří na nucených pracích nebyli. Doufám, že tam vidíš ten rozpor.

8 0
možnosti
DK

D38a23v87i95d 11K15r40á56l

3. 12. 2012 9:54

a ty první hry nejsou vůbec ekvivalentní. V první hře, na rozdíl od druhé,můžeš ztratit vklad. Já osobně bych hrál raději druhou hru.

4 1
možnosti
MB

1. Autore, vámi uvedená ekvivalence je nesmysl, protože veřejná služba není prováděna v pracovním poměru, dotyčný zůstává nezaměstnaným, takže mu z výkonu práce neplyne nárok na sociální pojištění. Teoreticky je možné, že bude celý život pracovat a na stáří nebude mít ani korunu penze.

2. Jak již uvedla paní Metlická, podpora v nezaměstnanosti se vyplácí zhruba půl roku. Poté již můžete dostat leda dávky hmotné nouze, cca 2000-3000 Kč a příspěvek či doplatek na bydlení. A podstatná věc, asi 150 tisíc nezaměstnaných nebere ani tyto dávky, protože sdílejí domácnost s někým, kdo má příjem. A i tito musejí absolvovat veřejnou službu, tentokrát zcela zdarma.

3. Je mi líto, že tím padá celý váš vypracovaný text, ale je vždy lepší si o věci něco zjistit, než o tom začnu důležitě poučovat druhé lidi.

9 0
možnosti
Foto

Jako elaborát dobrý, ale uniklo Vám několik drobností. První - dávka zvaná odpora v nezaměstnanosti se vyplácí je omezenou dobu, tedy po půl roce už žádnou podporu nedostáváte. Tedy pokud jste na veřejně propěšných pracích, pracujete zdarma. A další stránka věci - ta kupodivu vadí mnohem většímu množství lidí - pokud si prostudujete seznam prací, které se dají takto vykonávat, musíte se vážně zamyslet nad tím, proč se tam posílají lidé zdarma, místo aby se zaměstnali.....

7 0
možnosti

Mimojiné mi vadí, že tam není žádná pozitivní odměna pro ty nevolníky. Nevim jak teď, ale svého času, když se nezaměstnaný účastnil nějakého rekvalifikačního kursu, tak se mu zvyšoval příspěvek v nezaměstnanosti o 10%, což byla dosti silná motivace.

Stejně tak by se vůbec nic nestalo, kdyby v případě přijetí nabídky dobrovolných veřejných prací bylo zvýšení podpory v nezaměstnanosti o 20%.

5 1
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2292x
Je obtížné najít hloupější a nebezpečnější způsob rozhodování než dát tato rozhodnutí do rukou lidem, kteří nic neplatí za to, že se zmýlí.
-- Thomas Sowell